Waarom stel jij dingen uit?
17928
post-template-default,single,single-post,postid-17928,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-1.0.5,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Waarom stel jij dingen uit?

Waarom stel jij dingen uit?

Waarschijnlijk herken je het wel. Of nja, laat ik beginnen met mijn verhaal over uitstellen, dit begon al op de middelbare school met  de laatste avond studeren omdat ik vaak het “nut” niet zag van schoolvakken. Ik had al vanaf jongs in mijn hoofd dat ik ondernemer wilde worden. Maar daarom maakte ik het mijzelf soms lastiger met “uitstellen” van dingen waar ik het nut minder tot niet van inzag.

Hoe ouder ik ben hoe minder ik uitstel, ik werk vaak met “doelen” lijstjes of terwijl deadlines. Dit doe  ik om minder “last” van het uitstellen te hebben. Ik weet dat ik anders een minder voldaan gevoel krijg, terwijl 1 van mijn belangrijkste kernwaarden in het leven is “vrijheid” en dan toch werk je met deadlines? Het klinkt inderdaad tegenstrijdig dat begrijp ik maar het is oh zo fijn om een balans in “deadlines” en vrijheid te hebben.

Wist je dat trouwens blijkt uit onderzoeken dat elke mens uitstelt?  Dat zit in onze natuur, natuurlijk de ene veel meer dan de ander en op een heel verschillend niveau.

 

Zo heb je bijvoorbeeld de korte-termijn-uitstellers zoals ik met de toetsen op school en  de levens-uitstellers. Dit zijn mensen die eigenlijk wel een andere baan zouden willen hebben, eigenlijk wel willen ondernemen of eindelijk stoppen met je relatie, (vaker) willen sporten maar ze voelen de “deadline” niet,  ze voelen niet de urgentie om ook daadwerkelijk in actie te komen. Dus houden ze het maar zoals het is en begrijp mij goed dit is natuurlijk helemaal oké misschien is de kernwaarde van jouw wel veiligheid boven vrijheid, het gaat er in dit verhaal om dat iedereen op zijn eigen manier uitstelt.

Maar dat het vooral heel zonde is dat je spijt zou hebben of je je eigen leven meer ziet als toeschouwer en frustratie hebt over hoe dingen gaan.

 

Om als ondernemer de juiste balans tussen vrijheid en uitstellen te vinden is een zoektocht, een zoektocht die vooral moeilijk is om alleen te doorlopen. Simpelweg omdat deadlines met iemand afspreken en elkaar zien en eraan te houden je meer het gevoel geven van een daadwerkelijke afspraak en als je het “alleen” afspreekt kan je het weer makkelijker uitstellen, cirkeltje rond!

Met dit verhaal wil ik je aan het denken zetten, om eens na te gaan wat jij uitstelt en vooral waarom je uitstelt?